Składniki:
- 1 puszka czerwonej fasoli NOTRE JARDIN
- 1 puszka kukurydzy NOTRE JARDIN
- 200 g pomidorków daktylowych
- 100 g czarnych oliwek RUSTICA
- 1 żółtka papryka
- 1 awokado
- 1/2 czerwonej cebuli
- 4 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
- 3 łyżki soku z limonki
- 1 łyżka miodu NID D'ABEILLE
- 1 ząbek czosnku
- 1 papryczka chilli
- pęczek świeżej kolendry
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy i dokładnie wypłukać.
- Pomidorki i oliwki przekroić na pół. Paprykę, awokado i czerwoną cebulę pokroić w drobną kostkę.
- Przygotować dressing. Czosnek obrać pokroić na plasterki, posypać solą i rozetrzeć nożem na pastę. W miseczce wymieszać razem oliwę, sok z limonki, miód, roztarty czosnek, drobno posiekaną papryczkę chilli i kolendrę. Przyprawić solą i pieprzem.
- W dużej misce wymieszać razem wszystkie składniki sałatki z dressingiem.
- Odłożyć do lodówki na kilka godzin, żeby smaki dobrze się połączyły.