Składniki:
- 1 pierś indycza
- 1/2 szklanki pomidorów suszonych w oleju RUSTICA
- 1 łyżka marynowanego czosnku z chili RUSTICA
- 2 łyżki tartego sera Parmigiano Reggiano LES CROISES
- 1 łyżeczka posiekanego, świeżego rozmarynu
- 1 łyżka oliwy z oliwek RUSTICA
- sól i pieprz
- 4 plastry boczku TRADILEGE
Sposób przygotowania:
- Pierś indyczą naciąć wzdłuż trzykrotnie tak, aby powstał płat mięsa równej grubości. Ułożyć między dwa arkusze folii przezroczystej i lekko rozbić tłuczkiem i lekko osolić.
- Osączone z zalewy suszone pomidory oraz czosnek z chili posiekać i wymieszać z tartym serem Parmigiano Reggiano, oliwą i rozmarynem. Doprawić solą i pieprzem.
- Przygotowaną pastę rozsmarować na płacie mięsa i zwinąć roladę. Związać ściśle grubą nicią lub spiąć wykałaczkami.
- Rozgrzać piekarnik do 175 stopni. Roladę przełożyć do naczynia żaroodpornego lub na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch rolady obłożyć boczkiem. Piec godzinę i 30 minut.
- Podawać z pieczonymi ziemniakami